14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 4:16

Merkel: “Multiculturalismul este o iluzie”. Ce spune despre imigranți

spot_img

Multiculturalismul rămâne o “iluzie”, conducând la apariţia unor “societăţi paralele”, cu oameni alienaţi social, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care a pledat pentru integrarea totală a extracomunitarilor prin asimilarea limbii şi a valorilor germane.

Refugiaţii care vin în Germania în căutare de protecţie trebuie să asume legile şi tradiţiile germane, trebuie să înveţe limba. Multiculturalismul generează societăţi paralele, astfel că rămâne o iluzie“, a declarat Angela Merkel, citată de Tagesschau.de.

În opinia cancelarului german, imigranţii trebuie să se integreze deplin în sociatatea germană, sugerând că multiculturalismul riscă să genereze izolare socială, suburbii precum cele de la periferia Parisului, cu indivizi alienaţi şi unde ratele infracţionalităţii sunt foarte ridicate.

Ideea nu este nouă pentru Angela Merkel. În 2010, cancelarul Germaniei afirma: “Sigur că tendinţa a fost să spunem: adoptăm conceptul multiculturalismului şi coexistăm fericiţi. Dar acest concept a fost un eşec, a eşuat în totalitate“.

Pe fondul criticilor, Merkel a promis că Germania va diminua semnificativ numărul imigranţilor extracomunitari primiţi, exprimând convingerea că Uniunea Europeană va trece acest “test istoric”.