4.8 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 4:23
No menu items!

Angela Merkel, criticată pentru că a izolat Germania în Europa

spot_img

 

Angela-Merkel

Peer Steinbrück, adversarul Angelei Merkel pentru legislativele din 2013, a criticat modalitatea cancelarului de genstionare a crizei, imputându-i acesteia faptul că a izolat Germania în Europa. De asemenea, candidatul social-democrat i-a mai reproșat că le-a îngăduit colegilor săi de coaliţie să asalteze parteneri europeni.

Potrivit lui Peer Steinbrück, soluţiile guvernului de coaliţie creştin-democrat și liberal  sub conducerea Angelei Merkel privind criza euro au avut la bază o austeritate exagerată.
“După o analiză unilaterală a crizei, a urmat o terapie unilaterală: economisiţi, economisiţi”, a punctat social-democratul.
Peer Steinbrück a criticat dur lipsa de implicare a Angelei Merkel atunci când o parte dintre membrii coaliţiei sale au hărţuit Grecia : “Nu aţi intervenit, nu aţi vorbit în numele Europei”, a afirmat acesta.

“Nici fostul cancelar conservator Helmut Kohl şi nici un alt predecesor de-al dumneavoastră nu ar fi permis abuzarea unui vecin european din considerente de politică internă”, a concluzionat Peer Steinbrück.