2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:16
No menu items!

Angela Merkel: Contextul economic va fi “mai dificil” în 2013

spot_img

Angela Merkel: Contextul economic va fi “mai dificil” în 2013

Angela Merkel, cancelarul Germanie avertizează, în mesajul său cu prilejul Anului Nou, că în 2013 contextul economic va fi “mai dificil” decât în 2012, solicitându-le concetăţenilor săi să aibă “răbdare” şi “curaj”.


”Contextul economic nu va fi mai uşor, ci mai dificil în anul următor. Asta nu trebuie să ne descurajeze, din contră, trebuie să ne stimuleze”, precizează şefa guvernului federal în discursul său care va fi difuzat la televiziune luni seară.

Referindu-se la criza economică din Europa, Angela Merkel i-a îndemnat să aibă răbdare.

 “Reformele pe care le-am decis (în Europa) încep să-şi producă efectul. Însă mai avem nevoie de multă răbdare. Criza este departe de a fi depăşită”, a menţionat cancelarul german.

 Germania a înregistrat  anul acesta o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de 0,2% în trimestrul al treilea, după +0,3% în trimestrul al doilea şi +0,5% în primul. 
Numeroşi economişti anticipează o scădere a PIB în ultimul trimestru. Potrivit Bundesbank, prima economie ca mărime din Europa se confruntă cu o încetinire ce ar putea duce chiar la o scurtă recesiune. Banca centrală a Germaniei prevede, de altfel, o stagnare aproape generală a economiei ţării în 2013 cu o creştere a PIB de numai 0.4%.

C.I.