4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:42

Angela Merkel, acuzată de trafic de persoane

spot_img

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este acuzată de trafic de persoane, urmând ca o plângere în acest sens să fie depusă Parchetului din Berlin.

Acuzațiile sunt formulate de partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) intenţionează să depună plângerea penală împotriva Angelei Merkel, pentru că a permis intrarea a mii de imigranţi pe teritoriul german, după ce aceștia au fost opriţi la frontiera Ungariei cu Austria. Partidul intenționează să deschidă proceduri penale preliminare împotriva cancelarului german.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert, a declarat, în replică la acțiunea AfD, că Germania este guvernată de o legislaţie şi că cetăţenii ei sunt liberi să depună plângeri legale.

Luna trecută, Merkel a afirmat că solicitanţii de azil sunt bineveniţi în Germania, în tentativa de a preveni o criză umanitară, după ce Ungaria, aflată la frontiera estică a zonei Schengen, a încercat să oprească imigranţii, cei mai mulţi provenind din Orientul Mijlociu şi Asia, să mai pătrundă pe teritoriul ungar din Serbia.

Din data de 15 septembrie, Ungaria şi-a închis frontierele pentru imigranţii extracomunitari, traversarea ilegală a graniţei devenind o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea şi cu expulzarea de pe teritoriul ţării.

Potrivit Ministerului german de Interne, 577.307 extracomunitari au cerut azil în Germania în perioada ianuarie – septembrie 2015, o treime dintre aceştia fiind cetăţeni sirieni.

Potrivit estimărilor, între 800.000 şi 1,3 milioane de extracomunitari ar putea ajunge în Germania anul acesta. În anul 2014, în Germania au fost depuse circa 200.000 de cereri de azil.

Emanuel Stan