9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 0:42

Angela Merkel a sosit la Moscova pentru discuții cu Vladimir Putin

spot_img

Cancelarul german Angela Merkel a sosit, duminică, la Moscova pentru a aduce un omagiu soldaților sovietici uciși în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și pentru convorbiri cu președintele rus Vladimir Putin

putinmerkel

Conform AFP, Angela Merkel, care urmează să depună o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, la Moscova, a refuzat să participe la parada militară ce a avut loc sâmbătă în Piața Roși,e cu prilejul marcării a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Procesul de pace din estul Ucrainei avansează în pofida problemelor existente, a estimat președintele rus Vladimir Putin, în conferința de presă organizată după întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel, potrivit Reuters. Șeful statului rus a adăugat că situația în estul Ucrainei este mai calmă în ultima perioadă. El s-a pronunțat pentru o soluționare rapidă a ”problemelor” dintre Rusia și Germania. ”Cu cât mai repede aceste probleme nu vor mai afecta relațiile bilaterale, cu atât mai bine”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Festivitățile de la Moscova au avut loc într-un context diplomatic tensionat între Rusia și Occident pe fondul crizei ucrainene.