6.8 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 21:17

Angajatori din Danemarca, Franța, Suedia și Norvegia caută medici și ospătari

Angajatori din Danemarca, Franta, Suedia si Norvegia cauta medici si chelneri

Danemarca, Suedia, Franţa şi Norvegia anunţă în reţeaua EURES posturi vacante pentru medici, lucrători în restaurante şi hoteluri sau în domeniul construcţiilor, salariile oferite putând ajunge la 7.000 de euro lunar.

Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca, angajatorii având 21 de posturi pentru medici, dintre care cinci pentru radiologi şi câte două pentru specializările radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie şi medicină internă.

“Locurile de muncă sunt în spitalele din cele cinci regiuni ale ţării. Se caută medici cu diverse specializări, cu experienţă în domeniul respectiv”, se arată în anunţul publicat în reţeaua europeană EURES.

Medicii care vor să lucreze în Danemarca trebuie să cunoască foarte bine limba engleză sau germană. Salarizarea se va face conform contractului colectiv în domeniu, salariul de pornire în primele luni (când sunt programate şi cursuri de limbă daneză) fiind de aproximativ 6.000-7.000 de euro brut pe lună. Salariul va fi majorat în funcţie de calificare, experienţă şi funcţia ocupată. Persoanele interesate să ocupe unul dintre aceste posturi vor beneficia de asistenţă pentru găsirea unei locuinţe, la îndeplinirea formalităţilor (obţinerea autorizaţiei daneze pentru medic specialist, permis de şedere etc.), la găsirea unui loc de muncă pentru partenerul de viaţă sau a unei şcoli pentru copii. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată, iar cei interesaţi pot aplica pentru aceste posturi până pe 20 iunie, pe adresa mailto:health-workindenmark.dk”>health-workindenmark.dk.

Solicitarea trebuie trimisă în engleză şi va cuprinde: CV, scrisoare de intenţie, certificatul medical de specialitate, scanat, şi cazierul judiciar original, scanat.

R.D.