1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 12:33
No menu items!

Angajații unui spital suport COVID din Bârlad și-au obținut sporurile în instanță  

spot_img

Mai mulţi angajaţi ai unui spital suport COVID din Bârlad au câştigat în instanţă sporuri cuprinse între 55% şi 85% din salariul de bază, pentru activitatea desfăşurată în timpul pandemiei.

Potrivit avocatei Oana Iovu, acţiunea în instanţă a fost declanșată după ce s-a încercat în zadar rezolvarea situaţiei pe cale amiabilă la Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad, desemnat unitate suport COVID-19 în cursul anului trecut. 

“Angajaţii Spitalului din Bârlad au fost privaţi de anumite drepturi, iar oamenii nu meritau acest lucru mai ales în această perioadă de pandemie. Am încercat iniţial pe cale amiabilă să rezolvăm problema, dar conducerea de la acea vreme nu a acceptat. Am fost astfel nevoiţi să apelăm la instanţa de judecată. Magistraţii au constatat şi ei că angajaţii spitalului suport COVID-19 au fost privaţi de sporuri cuprinse între 55% şi 85% din salariul de bază, conform legilor în vigoare, legi care au fost eludate de vechea conducere. Aceasta a ţinut la secret un buletin de expertizare emis de Direcţia de Sănătate Publică, au încercat să îl ascundă şi în instanţă chiar. Documentul a fost emis în anul 2018 şi prevedea acordarea unor sporuri pentru muncă în condiţii deosebit de periculoase. Aceasta este clar o latură a infracţiunii de abuz în serviciu”, a declarat, joi, Oana Iovu.

Avocata a precizat că reprezentanţii conducerii spitalului bârlădean nu au atacat decizia dată de instanţă, iar salariaţii urmează să-şi primească drepturile băneşti.

                                                                                                                    Adina Silav