13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 12:45

Angajații unei instituții din subordinea primăriei Capitalei nu și-au primit banii de șase luni. Au ieșit în stradă

spot_img

Salariaţii Companiei Municipale Consolidări au ieșit în stradă în această dimineață. Oamenii nu și-au primit salariile de din decembrie Oamenii, fac apel disperat la primarul general Nicuşor Dan. Angajaţii Companiei i-au transmis o scrisoare deschisă primarului Nicuşor Dan, după situaţia disperată în care au ajuns.

Scrisoarea integrală

“Stimate Domnule Primar General, Salariații COMPANIEI MUNICIPALE CONSOLIDĂRI SA cu sediul în București, str.Traian, nr. 44, sector 3, vă solicită sprijinul în clarificarea și deblocarea situației cu care se confruntă societatea noastră, situație pe care o vom detalia în cele ce urmează.Realizarea obiectivelor de consolidare, precum și de punere în siguranță a imobilelor a urmărit și urmărește, pe de o parte, satisfacerea cerințelor locuitorilor Municipiului București ce implică siguranță, salubrizarea zonelor, și nu în ultimul rând protejarea valorilor arhitectural-urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor, iar pe de altă parte salvarea de vieți omenești.Odată cu preluarea de către dvs. a mandatului de Primar General al Municipiului București am depus toate diligențele pentru a vă transmite cu celeritate informațiile necesare despre activitatea companiei.

În cuprinsul adresei noastre nr. 5043/ 18.11.2020 și înregistrată la Cabinet Primar General sub nr.6369/ 18.11.2020 vă informam faptul că valoarea totală a lucrărilor executate și neachitate aferente contractelor încheiate cu Primăria Municipiului București și cu administrațiile din subordinea acesteia se cifra la 46.543.330,00 lei și că înregistram la acea dată o producție nefacturată de cca. 35 milioane lei.

Totodată, menționăm faptul că neplata facturilor de către Primăria Municipiului București și a administrațiilor din subordine a condus la înregistrarea de restanțe la plata salariilor, la plata datoriilor către bugetul consolidat al statului – acest aspect generând cheltuieli suplimentare cu privire la dobânzi, penalități și majorări de întârziere la plată, iar cu fiecare zi care trece această sumă crește proporțional cu valoarea datoriilor înregistrate la bugetul de stat – precum și la plata furnizorilor.Compania Municipală Consolidări S.A. asigură la această data și paza la un număr de 23 de șantiere reprezentând obiective la care au fost începute lucrările, obiective la care lucrările sunt finalizate, dar nerecepționate și obiective la care lucrările sunt în desfășurare. Această pază se asigură permanent, adică 24 de ore din 24, și 7 zile din 7, generând o cheltuială pe care nu avem de unde să o mai suportăm, iar pe această cale vă adresăm rugămintea de a găsi o soluție la nivelul administrației locale prin care să fie asigurată paza acestor obiective.

La data când vă transmitem această scrisoare deschisă salariații companiei nu și-au mai primit drepturile salariale aferente perioadei decembrie 2020 ÷ iunie 2021, iar mai grav este faptul că nu se întrevede niciun orizont rezonabil de timp pentru rezolvarea situației critice cu care se confruntă compania și, implicit, angajații acesteia”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Compania Municipală Consolidări București.

Oamenii au ieşit în stradă

 

“Ca rezultat al întârzierilor foarte mari la plata furnizorilor, trei societăți comerciale au înaintat la Tribunalul București cereri de deschidere a procedurii insolvenței împotriva Companiei Municipale Consolidări S.A., iar un număr însemnat de furnizori ne-au înaintat notificări și somații de plată. Reiterăm faptul că fiecare zi de neplată a datoriilor către bugetul de stat, cât și a drepturilor salariale pentru angajații care au acționat compania în instanță, conduce la creșterea cheltuielilor nejustificate ale CMC S.A.

Întrucât nu se constată niciun demers în vederea rezolvării situației cu care se confruntă societatea noastră, atât din partea Primarului General ca reprezentant al acționarului majoritar, cât și din partea Consiliului de Administrație sau a Adunării Generale a Acționarilor, ne rezervăm dreptul de a picheta începând cu data de 16 iunie 2021 șantierele și sediul companiei, în speranța că factorii de decizie vor întreprinde demersurile necesare în vederea luării unor măsuri de natură să detensioneze situația în care s-a ajuns.

Apelăm la dumneavoastră în calitate de Primar General pentru urgentarea plății lucrărilor executate de Compania Municipală Consolidări S.A. și neachitate, aferente contractelor încheiate cu Primăria Municipiului București și cu administrațiile din subordinea acesteia, precum și la creionarea unui plan de redeschidere a sectorului privind consolidările până nu este prea târziu, fiind de notorietate starea avansată de degradare, generatoare de reale pericole, în care se regăsesc imobilele asupra cărora trebuie sa intervenim”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Pichetarile sunt astazi, începând cu ora 9.00, la Șantierele din str. Stirbei Voda nr 20, str Biserica Enei nr 14, str Blănari nr 2, str Franceza nr 30, Palatul Voievodal Curtea Veche.