27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 10:21
No menu items!

Angajaţii de la Ambulanţă ameninţă cu proteste, pentru uniformizarea salariilor

spot_img

Sindicatele de la Ambulanţă au descoperit că angajaţii pe acelaşi post, dar din judeţe diferite, au diferenţe considerabile la salariu.

Reprezentanţii angajaţilor din Ambulanţă s-au plâns Ministerului Sănătăţii, care le-a promis că salariile vor fi în curând uniformizate, la nivelul întregii ţări.

Cei care lucrează pe ambulanţă spun că în 19 judeţe, pentru aceleaşi funcţii şi aceleaşi atribuţii, sunt diferenţe şi de 4-500 de lei la salariu. Cele mai mici lefuri sunt, conforma sindicatelor, la Arad şi Bistriţa. Dar reprezentanţii angajaţilor susţin că există diferenţe chiar şi în acelaşi judeţ, la acelaşi nivel de personal. „Un asistent poate să aibă aproape jumătate din salariul celuilalt asistent”, a declarat un angajat la Ambulanţă, citat de digi24.ro.

Diferenţele la salarii au apărut în 2013, după ce serviciile de ambulanţă au cerut să nu mai fie plătite în funcţie de numărul de intervenţii, ci direct de la bugetul de stat. Pe lista revendicărilor ambulanţierilor este şi înlocuirea urgentă a cel puţin 500 de maşini care sunt mai vechi de zece ani. Dacă solicitările nu vor fi rezolvate, angajaţii de la Ambulanţă ameninţă că vor ieşi în stradă.

S. Marinescu