-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 6:18
No menu items!

Angajaţi de la morga Spitalului Judeţean Botoșani, cercetaţi penal. Aceștia ar fi favorizat o firmă de pompe funebre

spot_img

Doi angajaţi de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani sunt cercetaţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, după ce ar fi determinat familiile unor persoane decedate să beneficieze de serviciile unei anumite firme de pompe funebre, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, susţine că ancheta îi vizează şi pe reprezentanţii societăţii respective, care nu avea autorizaţie sanitară.
 

“Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Din verificări, a rezultat faptul că angajaţi ai unei unităţi spitaliceşti din municipiul Botoşani ar fi recomandat, contra unor sume de bani, o anumită societate de pompe funebre, aparţinătorilor”, a afirmat Nenişcu.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.