2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 19:59
No menu items!

Angajat al SRI, arestat pentru proxenetism

spot_img

Două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, reţinute de DNA

Un angajat al Serviciului Român de Informații (SRI) a fost arestat preventiv, fiind acuzat că, în perioada 2011 – 2013, ajutat de doi complici, a exploatat sexual mai multe tinere.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a precizat joi, într-un comunicat de presă, că procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut, marţi, trei percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de persoane în scopul exploatării sexuale.

În cauză există suspiciunea că, în perioada 2011 – 2013, trei bărbaţi au recrutat, cazat şi exploatat sexual în municipiul Iaşi mai multe tinere, între care şi minore.

Cei trei postau anunţuri pe site-uri de internet pentru adulţi, racolând astfel clienţi. Banii obţinuţi prin exploatarea sexuală a tinerelor erau păstraţi de cei trei bărbaţi.

Potrivit DIICOT, “unul dintre cei trei inculpaţi este funcţionar public cu statut special şi, deşi ştia că persoanele exploatate de ceilalţi doi inculpaţi sunt victime ale abuzului fizic şi sexual, nu a acţionat conform legii deşi avea obligaţia de a o face”.

Cei trei bărbaţi au fost reținuți de procurori, iar miercuri, 6 noiembrie, magistrații Curții de Apel Iaşi au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

R.D.