18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:18
No menu items!

Angajat al Oltchim, lovit de o maşină în timp ce protesta pe şosea

spot_img
Angajat al Oltchim lovit de o mașină
foto: nasul.tv

Un angajat al Oltchim a ajuns la spital, joi, după ce a fost lovit de o maşină pe o trecere de pietoni din zona unde protesta alături de ceilalţi muncitori ai combinatului. Șoferul care a provocat accidentul a fugit de la locul faptei, dar a fost prins în scurt timp de colegii protestatarului rănit.

Angajaţii Oltchim, care au blocat, joi la prânz, traficul pe DN 64 Vâlcea-Drăgăşani, au deblocat şoseaua după aproximativ o oră şi s-au întors în faţa pavilionului administrativ al combinatului, unde începuseră protestul.

La un moment dat, în timp ce oamenii părăseau şoseaua şi se întorceau în faţa combinatului, un protestatar a fost lovit de o maşină, pe o trecere de pietoni din zonă, iar şoferul a fugit de la locul faptei, fiind însă prins de salariaţi. Protestatarul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar şoferul a fost dus la audieri, la sediul Poliţiei.

„Incidentul a avut loc în momentul în care protestatarii au părăsit şoseaua şi se îndreptau spre combinat, pe o altă trecere de pietoni decât aceea unde timp de o oră a avut loc manifestarea de nemulţumire, un drum care face legătura între DN 64 şi sediul societăţii. A forţat trecerea şi l-a lovit pe colegul nostru, oamenii spun că l-a lovit şi l-a târât câţiva metri, apoi a fugit. Ulterior a fost prins de muncitori pe platformă şi a fost chemată Poliţia”, a declarat unul dintre muncitori.

În faţa combinatului, angajații Oltchim au scandat joi lozinci antiguvernamentale şi au prins de un câine comunitar din zonă o pancartă pe care scria „Greva foamei”. Ulterior, un muncitor a ridicat în braţe animalul şi a spus că angajaţii Oltchim arată „ca nişte câini în greva foamei”.

După aproximativ o oră, protestul angajaţilor Oltchim s-a încheiat, aceştia revenind la locurile de muncă, iar cei 450 de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu au plecat spre Piteşti.

R.D.