2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:27
No menu items!

Angajat al Aeroportului Otopeni, confirmat cu coronavirus

spot_img

Un angajat al aeroportului Otopeni din Capitală a fost confirmatat pozitiv cu COVID-19, informează Realitatea PLUS, citând surse din incinta aeroportului.

Potrivit surselor citate, angajatul lucrează în zona de bagaje a aeroportului. În prezent, o anchetă epidemiologică este în plină desfășurare, pentru depistarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu angajatul.

Situația este gravă pentru că încă sunt destule persoane care tranzitează aeroportul și care, prin urmare, ar fi putut intra în contact cu acesta.

În această dimineață, la Aeoportul Henri Coandă, erau cozi interminabile la terminalul Sosiri, după ce angajații de la vamă încercau să introducă datele pasagerilor din trei curse care au venit în același timp. Pasagerii, deşi aveau spaţiu suficient, “au ales, din păcate, să stea în apropiere unul de celălalt”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a anunţat, ulterior, la Antena 3, că, în cazul în care pasagerii de pe Otopeni nu vor fi convinşi să păstreze distanţa de doi metri unul faţă de celălalt, va fi luată în calcul posibilitatea debarcării unei singure curse.
“Am discutat cu cei de la Aeroportul Otopeni în această dimineaţă. Într-adevăr, au venit trei curse în acelaşi timp. Din păcate, cu toate că aveam spaţiu suficient ca pasagerii să păstreze acea distanţă minim obligatorie de doi metri, cu toate că aveam afişe şi indicatoare, cu toate că am difuzat în permanenţă mesaje audio şi video în interiorul aeroportului pentru a păstra acea distanţă, pasagerii au ales, din păcate, să stea în apropiere unul de celălalt, cu toate riscurile pe care şi le asumă. În aceste condiţii, luăm în calcul să permitem accesul în aeroport pe o singură cursă, astfel încât să nu se suprapună mai multe curse. Dacă nu reuşim să-i convingem să înţeleagă să păstreze această, distanţă, atunci vom permite debarcarea unei singure curse, astfel încât această distanţă foarte clar marcată în aeroport, dar care din păcate nu este respectată, să fie respectată”, a spus Bode, la Antena 3.