1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:58
No menu items!

Angajații numiți politic la Complexul Energetic Hunedoara, restructurați

spot_img

Șeful Energiei spune că a acceptat propunerea sindicatelor pentru schimbarea conducerii la CEH

razvan_nicolescu

Reducerea costurilor de producţie, modernizarea minelor şi reducerea fondului de salariu prin restructurarea celor numiţi pe criterii politice în funcţii din Complexul Energetic Hunedoara sunt primele măsuri anunţate de ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, după întâlnirea de vineri cu sindicaliştii.

Sindicalişti de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, s-au întâlnit, vineri, la Bucureşti, pentru a găsi soluţii la nemulţumirile angajaţilor care s-au aflat, joi, timp de o oră, în grevă de avertisment, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, odată cu aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CEH, va putea fi iniţiată şi negocierea pentru contractul colectiv de muncă al angajaţilor.

“Pentru ca societatea să aibă viitor, este fundamental să reducem costurile de producţie. Programul de modernizare a minelor este şi el foarte important. În plus, am acceptat propunerea sindicatelor ca reducerea fondului salarial să înceapă cu restructurarea celor care au fost numiţi pe criterii politice, şi nu pe criterii de merit profesional în diverse funcţii din societate, în ultimii cinci-şase ani”, a declarat Nicolescu.

Peste 1.700 de mineri şi energeticieni din judeţul Hunedoara au protestat, joi, timp de o oră, avertizând astfel administraţia CEH de pericolul pierderii locurilor de muncă şi cerând stoparea numirilor politice în funcţiile tehnice.

C.C.