1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:08
No menu items!

Angajații lui Aristotel Căncescu, președintele CJ Brașov, se plimbă cu avionul mai abitir decât cei de la MAE

spot_img

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a alocat aproximativ 70.000 de euro pentru bilete de avion pentru zboruri internaționale

Aristotel Cancescu_SZ

Conform Regulamentului de organizare și funcționare, postat pe site-ul instituției, Consiliul Județean Brașov are în coordonare administrația localităților din județ, nu din străinătate.

Consiliul Judeţean Braşov este autoritate deliberativă a administraţiei publice locale, constituită la nivel judeţean, pentru coordonarea activităţii consiliilor comunale, orăşeneşti şi municipale în vederea realizării serviciilor publice de interes judeţean.

site CJ Brașov

Zilele trecute, președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a alocat, prin două contracte, servicii de transport aerian cu două firme de turism. Obiectul acordului-cadru, în valoare de 300.000 de lei, este achiziționarea biletelor de avion pentru zboruri internaționale. Instituția păstorită de Căncescu de aproape 14 ani nu a organizat licitație electronică, pe motiv că cele două contracte nu intră sub incidența acordului privind acizițiile publice.

Pentru fiecare deplasare, autoritatea contractantă va transmite invitație semnatarilor acordului cadru, în vedrea stabilirii prețului cel mai scăzut al biletelor de avion solicitate prin invitație.

anunț licitație

Aristotel Căncescu, președintele CJ Brașov, e mai bogat cu jumătate de milion de dolari

De la un an la altul, Căncescu, care este și vicepreședinte PNL reușește să-și sporească fabulos averea. Dacă în 2013 a avut, ca venit, 50.000 de lei, conturile sale au înregistrat o diferență, în plus, de aproximativ 500.000 de dolari. conform declarației de avere pe 2013, președintele CJ Brașov are acum în conturi vreo 4 milioane și jumătate de dolari și 600.000 de euro. Tot în declarația de avere depusă în 2013, Căncescu precizează că a moștenit o casă în Brașov.

Din 2000 președinte al CJ Brașov, Aristotel Căncescu și-a construit averea pe un dosar controversat. Înregistrat la DNA ca urmare a unei sesizări ANA, cazul n-a mai ajuns niciodată în instanță. Conform ANAF, căncescu, unic acționar al unie firme, ar fi mascat vânzarea unor licențe de radio pentru a nu plăti impozitele datorate statului. La vremea respectivă, în 2007, suma adusă ca prejudiciu era de aproximativ 6 milioane de lei, adică 4 milioane de euro, pe care i-am regăsit în declarația de avere a lui Căncescu din 2007.

Un an mai târziu, avem același depozit de 4 milioane de euro, fără niciun fel de dobândă. Abia în 2009, Căncescu “creşte” depozitul la 4,3 milioane de euro, sumă pe care uită însă să o treacă în 2010 şi 2011.

Un alt dosar penal deschis pe numele lui Căncescu, de care nu se mai știe nimic, a fost tot la DNA și privea investiția de 3 milioane de euro pe care președintele CJ Brașov o făcuse timp de câțiva ani în Baza Olimpia, constatând, apoi, că baza și clubul nu erau recunoscute de guvern ca fiind de utilitate public, ci aparținând unei firme private.

Ștefan Etveș