1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:06
No menu items!

Angajații din industrie protestează miercuri și joi la Curtea Constituțională și Guvern

spot_img

protest

Angajaţii din industrie ies în stradă nemulţumiţi de scumpirea gazelor şi a electricităţii, reprezentanţii Confederaţiei sindicale Cartel Alfa susţinând că peste 150.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, iar anumite sectoare de activitate vor fi închise.

Miercuri va fi pichetat sediul Curţii Constituţionale, iar joi este programat un miting în faţa sediului Guvernului.

Angajaţii din industria metalurgică se tem că îşi vor pierde locurile de muncă, din cauza creşterilor de preţuri la gazul metan şi energia electrică.

Din acest motiv, aproximativ 1000 de sindicaliştii din cadrul Confederaţiei Cartel Alfa vor picheta sediul Guvernului, dar şi sediul Curţii Constituţionale.

“Decidenţii să se pună la masă cu partenerii sociali şi să se construiască rapid schemele de ajutor de stat, de expectare a marilor consumatori, de reeşalonare a creşterii preţului la gaz metan, de modificare  cadrului legistlativ axistent. De aceea e problema cu CCR, care astea se pot rezolva într-o săptămână dacă există voinţa şi interesul politic de a le rezolva”, a spus Bogdan Hossu, președintele Confederației Cartel Alfa.

Sindicaliştii vor ca taxa pentru energia regenerabilă să fie suspendată şi creşterea preţului la gaze să crească treptat, până în 2020, pentru a se diminua impactul asupra industriei din întreaga ţară. În caz contrar, reprezentanţii Cartel Afla susţin că zeci de mii de angajaţi din industrie îşi vor pierde locurile de muncă.

“Între orele 12 şi 15 vom avea o pichetare la Curtea Constituţională. A doua acţiune este un miting la care aşteptăm 1000 de oameni tot de la 12, acolo vrem să urgentăm actele normative care vor urma după ce Curtea Constituţională in speranţa noastră va da un semnal pozitiv, pentru că în această ordonanţă se spune că Guvernul fiecărei ţări poate anula această taxă pentru anumiţi consumatori de importanţă naţională”, a declarat Gheorghe Sora, președintele FNS Solidaritatea Metal.

În cazul în care cerinţele nu le vor fi îndeplinite, membrii Confederaţiei Cartel Alfa anunţă noi proteste de amploare atât în capitală cât şi în alte oraşe.

A.V.