3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:06
No menu items!

Angajați ai TVR, cercetați de procurori pentru antisemitism

spot_img

Procurorii clujeni au început urmărirea penală în dosarul „Jidovul”


tvr 3

Procurorii clujeni au început urmărirea penală în dosarul privind antisemitismul manifestat într-un spectacol  difuzat de Televiziunea Română. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj anchetează mai mulți angajaţi ai televiziunii publice sub acuzația de incitare la ură sau discriminare.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Cluj, Theodor Pavelescu, a declarat, ieri, corespondentului Mediafax, că mai mulţi angajaţi ai TVR 3 vor fi chemaţi la audieri.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus urmărirea penală faţă de mai multe persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, conform art. 369 din Codul Penal, în urma difuzării unui colind pe postul de televiziune TVR 3. Cercetarea are la bază sesizări ale Ministerului român de Externe şi Ambasadei Israelului. Persoanele respective vor fi chemate la audieri

Theodor Pavelescu
purtător de cuvânt Parchetul Cluj

Grupul de colindători Ansamblul „Dor transilvan” a cântat, în cadrul unei emisiuni, un colind în care a fost folosit de mai multe ori termenul „jidov”.

Olimpia Diaconiuc