3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:38
No menu items!

Angajați „de lux” de la ASF vor zbura, în următorul an, zilnic în Europa

spot_img

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară a alocat, pentru următorul an, 250.000 de euro pentru bilete de avion. Reprezentanții instituției spun că sunt invitați frecvent la grupurile de lucru ale organismelor europene din care fac parte

ASF_sigla

Conform unui anunț postat pe site-ul licitațiilor publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară, condusă de Mișu Negrițoiu, va cheltui 1,1 milioane de lei cu transportul angajaților cu avionul, în țară și străinătate. Este vorba despre încheierea unui acord-cadru privind rezervarea și emiterea de bilete de avion pe curse interne și externe, cu firmele Danco ProCommunication, D.A.L. Travel, WecoTMC, PerfectTour, Olimpic International Turism, Travel Time D&R, Round The World Travel și Eximtur.

Potrivit anunțului de licitație, contractul nu intră sub incidența acordului privind contractele de achiziții publice, așadar nu s-a organizat licitație electronică.

Autoritatea contractantă va transmite simultan către toți operatorii economici semnatari ai acordului-cadru o invitație de participare la reofertare prin e-mail. (…). Pentru deplasări neprevăzute, impuse de desfășurarea evenimentelor pe plan internațional, solicitarea se va transmite cu minim 24 ore înainte de data deplasării, sau în situații deosebite, în aceeași zi. Invitația va face referire, fără a fi limitată la acestea, la detalii privind: clasa (business/economic), data și ora plecării/sosirii, ruta de deplasare, escale, compania aeriană, numărul de bilete și numele pasagerilor. (…). În urma analizării ofertelor prezentate, autoritatea contractantă va stabili operatorul economic câștigător care va presta serviciile de transport pe baza criteriului de atribuire prețul cel mai scăzut.

anunț licitație

Calculele sunt extrem de simple – dacă punem o medie de aproximativ 300 de euro pe bilet dus/întors, pentru 250.000 de euro, ies peste 800 de bilete. Asta înseamnă că zilnic, pe parcursul unui an, doi angajați ASF zboară cu avionul, în țară sau în străinătate.

Contactat de SursaZilei, purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani a declarat că membrii Autorității fac parte din autorități europene în domeniu, care organizează frecvent grupuri de lucru la care trebuie să ia parte.

Printre fericiții câștigători ai licitației privind achiziționarea biletelor de avion pentru salariații ASF se numără Danco ProCommunication, PerfectTour, Olimpic International și D.A.L. Travel, firme abonate la contracte de milioane de euro cu diverse instituții și ministere. În ultimii patru ani, angajații din ministerele Apărării, Finanțelor, Transporturilor, Dezvoltării și alte autorități ale statului au zburat în țară sau în străinătate cu bilete achiziționate prin cele patru firme.

Ștefan Etveș