22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 10:47
No menu items!

Andrei Hrebeniuc are probleme într-o țară străină

spot_img

Fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, este cercetat penal în Lichtenstein, urmând ca el să fie audiat în baza unei comisii rogatorii.

Informația a apărut chiar în timpul procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în care Andrei și Viorel Hrebenciuc sunt judecați în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. La termenul de miercuri a fost prezentată cererea autorităților din Lichtenstein, care cer informații de la autoritățile din România în legătură cu un dosar penal pe care l-au deschis pe numele lui Andrei Hrebenciuc.

Cererea de comisie rogatorie a fost adresată instanței supreme, însă această instanță a decis că nu are competența în acest caz, astfel încât solicitarea a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. „Suntem surprinși de această cerere. Andrei Hrebenciuc nu știe să fie cercetat în Lichtenstein”, a declarat în sala de judecată avocatul lui Andrei Hrebenciuc.

Tot miercuri, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri a fost citit rechizitoriul întocmit de DNA, urmând ca la următorul termen, din 12 octombrie, să se înceapă judecarea pe fond a dosarului.

De asemenea, la dosar au fost depuse de către DNA mai multe CD-uri cu interceptări.

Andrei Tudor