10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 3:51

Andrei Hrebenciuc, reținut pentru 24 de ore

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost reținut în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri

Viorel și Andrei Hrebenciuc

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost reținut joi dimineaţă pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la DNA Braşov, unde a ajuns însoţit de tatăl său, Viorel Hrebenciuc, care a declarat, la intrarea în sediul DNA, că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

Andrei Hrebenciuc a fost reţinut de procurorii anticorupţie în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Braşov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore.

Procurorii DNA au efectuat miercuri percheziții la biroul din București al lui Andrei Hrebenciuc, în dosarul legat de retrocedările ilegale de terenuri.

Potrivit referatului procurorilor în dosarul retrocedărilor de păduri, numele lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD, Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut arestarea preventivă, apare  ca fiind implicat în afacere chiar de tatăl său.  Practic, Viorel Hrebenciuc s-ar fi folosit de fiul său ca intermediar al mitei primite în acest dosar, 12 mii de hectare urmând să ajungă în posesia celor doi, conform procurorilor.