29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:54
No menu items!

Andrei Hrebenciuc rămâne în arest

spot_img

Înalta Curte a respins contestațiile făcute de fiul lui Viorel Hrebenciuc și Paltin Sturdza Gheorghe, la mandatele de arestare preventivă emise în dosarul pdurilor retrocedate ilegal

agentia.org

Respinge ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Sturdza Paltin Gheorghe şi Hrebenciuc Andrei împotriva încheierii nr.946 din 23-24 octombrie 2014, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr.3722/1/2014. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de câte 50 lei, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, azi 29 octombrie 2014.

minuta ÎCCJ

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost arestaţi preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată tot de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fiul lui viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza, de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii arată că Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe tatăl său, deputatul Viorel Hrebenciuc, să comită infracţiunea de trafic de influenţă. Astfel, susține DNA, în baza unei înţelegeri cu Dan Costin Bengescu, Viorel Hrebenciuc şi cu avocaţii Victor Adrian Prodan şi Nicolae Mergeani, ar fi determinat-o pe Carmen Elisabeta Drăgoi, administrator al SC Reşedinţa Vârstnicilor SRL, să încheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător, alături de Bengescu, pentru suprafaţa de 43.277 de hectare de teren forestier.

În acest dosar a fost arestat preventiv, miercuri, şi Viorel Hrebenciuc. Aceeaşi măsură a fost dispusă anterior în cazul lui Dan Bengescu, în timp ce judecătorii Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă sunt cercetaţi sub control judiciar.