13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 21:21

Andreea Sava (www.andreeasava.ro): 5 lucruri simple pe care le poți face când n-ai timp sau chef de sport

spot_img

“Vă spun foarte sincer, fac parte dintre persoanele leneșe. Prefer oricând să mă uit la un film, să ies în oraș sau doar să stau la o bârfă, decât să fac mișcare. Știu că nu e <<cool>> să spui asta. Acum ești nașpa dacă nu povestești exaltată cât de mult îți place să transpiri și cum sportul e ca un drog pentru tine. Eeee, uite că pentru mine nu este. Și ca mine poate mai sunt și alții”, scrie Andreea Sava pe blogul ei, destinat, în primul rând, femeilor ocupate, dar care își doresc să arate bine și să ducă o viață sănătoasă.

Andreea admite însă că se simte bine când face mișcare, iar acesta a fost principalul “motor” care a determinat-o să introducă antrenamentul în rutina ei zilnică.

Mai mult, Andreea Sava  – jurnalist, producător de conținut al emisiunii “100 de minute” și producător la “Q&A” – arată senzațional, fiind un exemplu de frumusețe și feminitate.

andreea_sava2

Potrivit Andreei, dacă nu ți-ai găsit încă motivația necesară pentru a face acest efort, poți totuși să transformi obiceiuri zilnice în moduri de făcut mișcare. Trucurile recomandate de ea sunt foarte simple și nu necesită timp suplimentar:

  1. Dansează prin casă

Fie că îți pregătești hainele pentru a doua zi, că te îmbraci să pleci la serviciu sau pur și simplu faci ordine prin casă, pune-ți o muzică antrenantă și dansează în timp ce faci toate lucrurile astea banale. Mie îmi place la nebunie să dansez. Mi se întâmplă să pun o melodie care-mi place mult și să mă mișc de nebună prin casă chiar și fără un motiv anume. Doar așa, pur și simplu, ca să-mi îmbunătățesc starea de spirit. Iar dacă-l aud pe Enrique Iglesias cu Bailando chiar nu pot sta liniștită pe fund. :))

  1. Fă curat prin casă ca și cum ar fi antrenament

În timp ce faci curățenie te miști, nu? Tratează această activitate ca pe o formă de antrenament. Adică fă-o în ritm alert și concentrează-te să încordezi cât mai mulți mușchi în timp ce dai cu mopul, de exemplu. Sau poți încerca să ștergi pe jos cu laveta folosindu-te de picior. Este un exercițiu excelent pentru coapse și fesieri.

  1. Întinde-te dimineața și pe parcursul zilei

Este cea mai simplă formă de inițiere în stretching și de a-ți mai dezmorți mușchii. Dacă lucrezi mult la birou, ridică-te o dată pe oră de pe scaun, mișcă-te puțin și întinde-te. De asemenea, încordează mușchii abdomenului și ai fundului de câte ori treci pe lângă oglindă. Nu înseamnă că vei face pătrățele pe abdomen și fund bombat, dar măcar își mai amintesc și mușchii cum e să stea și altfel decât flasci.

  1.  Exerciții simple în timp ce te uiți la TV

Pe blogul Andreei, mai exact AICI, găsești 3 exerciții la care nu ai altceva de făcut decât să stai. Fă-le cât poți de mult. Nu te deranjează cu nimic în timp ce te uiți la TV. La fel și exercițiile de stretching care îți vor îmbunătăți flexibilitatea mușchilor și a articulațiilor.

  1. Mergi la cumpărături pe jos în ritm alert, nu mai lua liftul, ci urcă pe scări

Cel mai simplu lucru pe care poți să-l faci este să nu mai pui piciorul în lift, indiferent că ai ajuns seara acasă sau ești la mall. Urcă numai pe scări și fă-o în ritm tot mai alert. Este exercițiul meu cardio preferat. Te ajută să slăbești și face minuni pentru fund și abdomen.

De asemenea, schimbă-ți rutina de cumpărături. Nu mai merge cu mașina. Găsește-ți un magazin mai aproape de casă și du-te pe jos. Dacă nu să faci jogging până acolo, măcar să mergi în ritm alert.

Mai multe “trucuri” și sfaturi despre cum poți să trăiești sănătos și să arăți bine fără să-ți epuizezi organismul prin exercții complicate și diete drastice, poți găsi doar pe www.andreeasava.ro.

R.D.