3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:41

Andreea Sava (Antena 3) lansează blogul care vă va pune în mișcare / GALERIE FOTO

spot_img

Andreea Sava este editor, producător și prezintă analize la emisiunea “100 de minute” de la Antena3. Toți cei care o urmăresc văd zilnic în Andreea un exemplu de eleganță, feminitate și frumusețe. Puțini știu însă că face multă mișcare, iar astăzi, după doi ani și jumătate de exerciții zilnice reușește chiar și “gesturi extreme”.

Într-un interviu acordat DC News, Andreea Sava a vorbit despre experiența ei, dar și despre cum plănuiește să-i motiveze pe alții să facă mișcare: va lansa în curând un blog, recomandat în primul rând acelora care cred că nu au suficiente resurse nici pentru diete sofisticate, nici pentru sport.

Va fi un blog pentru “femeia normală, care muncește mult, are eventual familie care-i ocupă mult timp și care nici cu banii nu stă foarte bine”. “Pentru că este ușor să spui: nu mânca după ora 18:00, dar cele mai multe femei au un program dezordonat, ca mine, și nici nu-și permit numai fructe de mare și nuci braziliene”, a explicat Andreea Sava.

“A fost greu și pentru că a trebuit să mă descurc singură”

Andreea Sava arată senzațional, dar drumul până aici nu a fost deloc simplu. A început să facă zilnic exerciții fizice acum aproximativ doi ani și jumătate.

“Mi-am introdus cu timpul în program să fac mișcare. Nu-i spun sport fiindcă eu respect foarte mult sportivii și ar fi prea mare aroganță. Și, de vreo doi ani și jumătate, fac o oră de mișcare în fiecare zi. Este ca spălatul pe dinți”, a povestit Andreea pentru DC News.

Înainte de asta însă, nu făcea mișcare “absolut deloc”.

“Nu mă simțeam bine, mă dureau mușchii, spatele de la stat toată ziua la birou si poziții deficitare și am zis: gata, trebuie să fac ceva. (…)A fost foarte greu, mai ales din cauza programului. Eu lucrez de luni până sâmbătă, adică șase zile din șapte, de dimineața până seara. Acesta este ritmul de la știri când nu sunt alegeri… atunci muncesc șapte din șapte. Prima scuză: lipsa de timp. Plus că termin programul când toate sălile de sport se închid și a trebuit să mă descurc singură și am început să mă documentez”, a continuat Andreea.

De aproximativ doi ani și jumătate, Andreea face sport doar acasă. “Îmi fac singură antrenamentele în funcție de ce vreau să obțin în momentul acela pentru că, pe lângă faptul că am scăpat de dureri, mai este și aspectul estetic. Mi-am dorit să arăt bine în pantaloni scurți”, a mai spus Andreea Sava.

Cum a scăpat de 8 kilograme în doar cinci luni fără dietă

Multă disciplină în privina programului de exerciții și atenție la alimentație. Acestea sunt principalele secrete ale Andreei Sava.

“Eu nu mă cântăresc, doar mă uit în oglindă. Nu-mi place ceva, lucrez acolo. Povestea începe însă ceva mai devreme. Când am venit la Antena 3 eram ceva mai pufoasă, cu vreo 10 kg în plus. Mai întâi m-am decis să slăbesc. Am dat 8 kg jos în 5 luni. Nu cu dietă, ci fiind atentă la ce mănânc. Nu eram grasă, dar arătam prea grasă la TV. Abia după jumătate de an am început cu mișcare și am mai scăzut vreo 2 kilograme. Și am rămas așa. De atunci mă mențin. Bineînțeles că mișcarea mi-a modelat corpul”, a mai dezvăluit Andreea pentru DC News.

Evident, cel mai dificil a fost să facă din mișcare ceva obligatoriu, la fel ca dușul sau spălatul pe dinți. “O rutină indispensabilă”.

Acasă nu are aparate de fitness, folosește doar greutăți la exercițiile pentru brațe. “Fac 45 de minute antrenament, plus 15 minute streaching, cele care ajută la șpagat. În concediu dublez”, adaugă, mai în glumă, mai în serios, Andreea.

Admite că, acum, se simte mult mai bine din punct de vedere fizic. De altfel, acesta a fost și principalul ei motor: “Nicio durere!”. În plus, înainte de a începe să facă mișcare nu putea face șpagatul, spre exemplu. “Nu, nu puteam. Prima dată în viața mea am facut șpagatul la 32 de ani. Când eram mică, puteam să fac sfoara. Eram frustrata că nu-mi ieșea șpagatul. Acum le fac pe amândouă, dar asta este doar așa… for fun”, explică, cu modestie, Andreea Sava.

Iar, dacă fotografiile ei nu vă motivează, sigur vă vor motiva articolele pe care le va posta pe blogul care va fi lansat “cu puțin noroc, până la sfârșitul acestei luni”.

Ce veți găsi pe blogul Andreei Sava

“Pentru început voi povesti cum am ajuns eu la stilul acesta de viață, cum am depășit momentele în care voiam să renunț și au fost foarte multe. De asemenea, voi vorbi despre metodele pe care eu le-am descoperit în timp pentru ca mișcarea să nu mai fie un chin. Iar apoi, dacă cineva va fi interesat, pot veni și cu mai multe detalii. În plus, voi avea și o colaborare cu o doamnă medic, specialist în nutriție, fiindcă este foarte important ce mănânci”,explică Andreea.

Concluzia: parcurgând zilnic articolele de pe blogul Andreei Sava veți afla cum să vă construiți singure antrenamentele în funcție de nevoi și astfel încât să nu vă demotivați și să renuțați, dar și sfaturi în legătură cu ce și cum ar trebui să mâncați. “Abdomenul, de exemplu, depinde foarte mult de ce mănânci. 80% aș spune, iar abia restul ține de antrenament”, a exemplificat Andreea.

Raluca Dan