9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022 - 15:01
No menu items!

Andreea Moldovan pune paie pe foc și declară că Bucureștiul este de carantină pe orice calcul

spot_img

Noul Ordin privind instituirea carantinei semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, publicat în Monitorul Oficial și despre care premierul Florin Cîțu spune că nu a fost informat, este în opinia lui Moldovan „mai obiectiv”. Ea a susținut în cadrul unui interviu la Digi24 că Bucureștiul „este de carantină” atât pe noua cât și pe vechea grilă de calcul. În același timp, Ministrul Sănătății susține că „nu se pune problema unui lockdown de Paște în București. Potrivit unor surse citate de Digi24, premierul Florin Cîțu ar lua în calcul o demitere a secretarului de stat Andreea Moldovan.

”Nu este mai dur, este mai obiectiv, în sensul în care are nişte indicatori care pot să fie cuantificaţi, comparativ cu ordinul vechi unde erau nişte indicatori oarecum orientativi. (…) Carantina nu se decide, mai ales zonală, pe un singur criteriu (…) se referă şi la zonele metropolitane, ceea ce este important că ne permite să vedem ce se întâmplă nunumai într-o localitate mai mică, ci într-o salbă de localităţi unde caracterul între aceste localităţi este important”.

Bucureștiul, în opinia Andreei Moldovan, întrunește condițiile de instituire a carantinei.

”Dacă luăm în calcul vechea grilă şi pe acea grilă Bucureştiul este de carantină (…) Decizia de carantină este o decizie complexă, care ţine cont de mult mai mulţi factori. Aceşti indicatori sunt adjuvanţi ca să ne arate din punct de vedere epidemiologic unde este stuaţia actuală, dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe aceşti indicatori”, a mai declarat marți seara, Andreea Moldovan la Digi 24.

Potrivit unor surse guvernamentale, nu ar fi exclus ca Florin Cîțu să ia în calcul o demitere a Andreei Moldovan după publicarea ordinului fără să îl informeze și pe premier.

„După ce a propus Andreea Moldovan aceste măsuri, au venit alte decizii, cele care s-au implementat deja, care au fost adoptate cu argumentul că sunt necesare ca să nu ajungem la carantine. Automat s-a renunțat la alte discuții. Andreea Moldovan a făcut o fixație pe chestiunea cu carantina. Măsurile care s-au implementat deja, care au fost adoptate cu argumentul că sunt necesare ca să nu ajungem la carantine, am stabilit că sunt suficiente. Automat s-a renunțat la alte discuții. A mai făcut ea (n.r. Andreea Moldovan) ceva discuții pe la minister și a dat ordinul (…) E total inoportun ordinul în raport cu faptul că rata de incidență scade”, mai susțin sursele citate e Digi 24.