2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:33
No menu items!

Andreea Marta, liberă să părăsească România

spot_img

Andreea Marta, trimisă în judecată

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au ridicat, joi, interdicţia de a părăsi ţara în cazul Andreei Marta, soţia lui Codruţ Marta, şi a respins cererea procurorilor de luare a măsurii controlului judiciar, în dosarul în care aceasta este acuzată de proxenetism.

Instanţa a constatat, în baza unor prevederi din legea de aplicare a noului Cod de procedură penală, că a încetat de drept măsura obligării de a nu părăsi ţara luată împotriva Andreei Marta, pe 25 ianuarie 2013, în dosarul în care aceasta este judecată. De asemenea, instanţa a constatat încetarea aceleiaşi măsuri şi în cazul Mariei Magdalena Lungu, sora Andreei Marta, şi a lui Vasile Panait, judecaţi în acelaşi dosar.

În plus, magistrații au respins ca neîntemeiată cererea procurorilor ca în cazul celor trei inculpaţi să fie luată măsura preventivă a controlului judiciar.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare, la Tribunalul Bucureşti.

Pe 24 ianuarie anul trecut, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Andreea Elena Marta, pe sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, pe Victoria Spînu şi Vasile Panait, într-un dosar de proxenetism.

R.D.