6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:27
No menu items!

Andreea Marta – 3 ani cu suspendare, 90 de zile muncă și 10.000 euro daune

spot_img

Andreea Marta, soţia fostului șef de cabinet al lui sorin Blejnar, Codruţ Marta, dat dispărut din 2012, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Andreea Marta

De asemenea, magistrații Judecătoriei sector 1 au obligat-o pe Andreea Marta să facă 90 de ore de muncă în folosul comunităţii și să plătească 10.000 de euro daune. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Tribunalul București.

În dosarul prostituatelor de lux, Andreea Marta a fost achitată pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat și a fost condamnată doar pentru proxenetism. Pedeapsa de 3 ani este cu suspendare, iar termenul de încercare este de 4 ani. Cele 90 de zile de muncă în folosul comunității trebuie executate pe parcursul termenului de supraveghere. Andreea Marta va anunța Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti sau Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare, pentru stabilirea perioadelor în care se vor efectua zilele de muncă.

Andreea Marta, care a și anunțat, în 2012, dispariția soțului său, Codruț Marta, a stat în arest preventiv din 18 până în 30 iulie 2012. Această perioadă îi va fi scăzută din pedeapsă.

Sora Andreei Marta, Maria Magdalena Lungu, dar și ceilalți inculpați, Vasile Panait şi Victoria Spînu au fost condamnaţi tot la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru proxenetism, fiind achitaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Victoria Spînu a fost achitată şi pentru prostituţie.

Și Maria Magdalena Lungu are de plătit aceeași sumă ca sora ei, drept daune – 10.000 de euro.