21.3 C
București
luni, 22 iulie 2024 - 7:27
No menu items!

Andreea Chiţu, medalie de argint la Campionatele Mondiale de judo

spot_img

Campionatul Mondial de judo are loc în Rusia, la Celiabinsk, între 25 şi 31 august

andreea-chitu

Sportiva Andreea Chiţu a obţinut, marţi, medalia de argint la Campionatele Mondiale de judo de la Celiabinsk (Rusia), după ce a fost învinsă în finala categoriei 52 de kilograme de Majlinda Kelmendi din Kosovo, care evoluează sub steagul Federaţiei Internaţionale (IJF).

Andreea Chiţu a avut primul tur liber în grupa D, iar în turul doi a învins-o pe Christianne Legentil (Mauritius), trecând apoi şi de sportiva italiană Odette Giuffrida. În ultimul meci din grupa D, Andreea Chiţu a câştigat lupta cu Mareen Kraeh (Germania, numărul 3 mondial) şi s-a calificat în semifinale, potrivit Mediafax.

În această fază, Chiţu a întâlnit-o pe Erika Miranda (Brazilia, numărul 2 mondial), câştigătoarea grupei C, pe care a învins-o, calificându-se în finală. În ultimul act, Andreea Chiţu a întâlnit-o pe deţinătoarea titlului mondial, Majlinda Kelmendi (Kosovo), dar care evoluează sub steagul IJF. Chiţu a fost învinsă de Kelmendi printr-un waza-ri şi un yuko, astfel încât a intrat în posesia medaliei de argint.

Andreea Chiţu are 26 de ani, iar în palmaresul său se mai află titlul european, cucerit în 2012, medalie de argint la CE din 2013, dar şi medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2011. De asemenea, Chiţu este multiplă campioană naţională şi medaliată la competiţiile Grand Prix.

Campionatul Mondial de judo are loc în Rusia, la Celiabinsk, între 25 şi 31 august, cu participarea a 639 de sportivi din 110 ţări.

D.M.