20.5 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 20:39
No menu items!

Anchete și suspendarea participării României la târgurile internaţionale de turism, după târgul cu poze scoase la imprimantă de la New York

spot_img

Organizarea unui stand despre România cu poze scoase la imprimantă și atârnate pe o perdea, cu care s-a lăudat Consulatul României la New York, s-a lăsat cu urmări. Participările României la târgurile internaţionale de turism vor fi suspendate și au fost declanşate anchete disciplinare în cadrul Direcţiei Generale Turism. 

”Participarea la târgurile internaţionale de turism, cu stand de ţară, va fi regândită şi asumată de Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT). Acţiunile de promovare a destinaţiei România pe pieţele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de către CBTN şi CCT, iar până atunci toate participările la târgurile internaţionale de profil vor fi suspendate”, a anunţat ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, după discuțile din cadrul şedinţei organizate marţi, la care au participat, alături de ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Cadariu, membri din sectorul public şi privat, numiţi în cadrul celor două structuri consultative.

CBTN şi CCT vor elabora în cel mai scurt timp o nouă procedură de participare la manifestările expoziţionale de profil din străinătate, sub pavilion naţional de tip standard. O cerinţă explicită este ca standul şi întregul concept de promovare a destinaţiei România, pentru fiecare târg în parte, să fie prezentate în cadrul adunării membrilor acestor structuri consultative şi, ulterior, aprobate.

„Întâlnirea de astăzi sper să genereze rezultatele pe care fiecare român le aşteaptă din partea Ministerul Antreprenorialului şi Turismului pentru promovarea corectă a României, care să atragă un număr cât mai mare de turişti. Deciziile pe care le-am luat urmează să crească implicarea antreprenorilor din acest domeniu, inclusiv prin asumarea de către Consiliului de Brand şi a Consiliului Consultativ al Turismului a conceptului pentru fiecare participare a ţării noastre în afara graniţelor”, a transmis Constantin Cadariu.

Suplimentar, ministrul Cadariu a anunţat demararea unor anchete disciplinare în cadrul Direcţiei Generale Turism şi suspendarea activităţii de participare la târgurile internaţionale a persoanelor desemnate de către minister care au făcut parte din delegaţia aferentă acţiunii de promovare din New York.

”Totodată, la comisia de disciplină vor fi chemaţi şi ataşaţii economici din Statele Unite ale Americii. Cu privire la activitatea personalului din Consulatului General al României la New York, ministrul Cadariu a solicitat în scris către Ministerul Afacerilor Externe o analiză a conduitei profesionale, având în vedere că aceştia nu au semnalat cele constatate la standul României şi au ales să promoveze o fotografie care să aducă prejudicii imaginii naţionale”, mai precizează ministerul.

Participarea României la Târgul de Turism din New York, unde standul ţării noastre a fost doar cu poze A4 agăţate de o perdea neagră, o masă şi câteva scaune a creat un imens scandal în ţară. Și asta după ce chiar Consulatul României s-a lăudat cu standul și a postat o fotografie care a devenit virală pe Facebook.

                                                                                                                Adina Silav