3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 22:25
No menu items!

Anchetatorul lui Traian Berbeceanu, scos de sub control judiciar

spot_img

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri, să revoce măsura controlului judiciar luată  de aceeași instanță față de procurorul Ioan Mureșan, fostul șef al DIICOT Alba Iulia.

muresan alba

Ioan Mureșan a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru anchetarea abuzivă a comisarului Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Crimă Organizată Alba.

Măsura controlului judiciar a fost luată, inițial, în timpul urmăririi penale, de procurorul de caz al DNA. Anchetatorul DNA l-a acuzat pe Mureșan că i-a arătat unui martor o altă declarație a unui martor, sugerând în acest fel că Mureșan a încercat să influențeze o declarație. Ori, în rechizitoriul prin care DNA l-a trimis în judecată pe Mureșan, persoana posibil influențată nu a mai fost citată ca martor.

Procurorul Ioan Mureșan este anchetatorul care a coordonat inițial cercetarea penală împotriva comisarului Traian Berbeceanu, ancheta fiind preluată de structura centrală a DIICOT după scandalul public declanșat de susținătorii polițistului.

Decizia de revocare a controlului judiciar este definitivă și a fost luată de un complet condus de Lavinia Lefterache, judecător care a pronunțat condamnări în dosare importante, precum Relu Fenechiu.

foto: adevarul.ro

Cristi Ciupercă