23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 3:29

Anchetatorii caută probe. Curtea criminalului, săpată metru cu metru, iar o fântână a fost secată

spot_img

Polițiști și pompieri s-au mobilizat și caută probe în casa lui Gheroghe Dincă și în împrejurimi, după ce într-un lac din apropierea locuinței lui Dincă s-a descoperit o valiză cu haine și rămășițe umane.

Gospodăria individului a fost periată centimetru cu centrimetru de criminalişti care au adus şi un câine de urmă. Anchetatorii au săpat în curte după probe, iar pompierii au secat o fântână.

Indiciile găsite i-au dus pe anchetatori la ideea că fragmentele umane descoperite în curtea lui Gheorghe Dincă provin şi de la o a doua victimă. Probele au fost ridicate de legişti şi urmează să fie supuse unor analize ADN.

Anchetatorii vor să fie siguri dacă dispariţia Mihaelei Luiza Melencu, eleva de 18 ani din Craiova dispărută din luna aprilie  are legătură cu acest caz. Ultima oară când a fost văzută, fata ar fi urcat într-o maşină luată la ocazie, aşa cum a procedat şi Alexandra.

Între timp, Patriarhia Română își exprimă sincera compasiune și solidaritate față de durerea prin care trece familia tinerei Alexandra Măceșanu și cere preoților din toată țara să o pomenească în rugăciuni.

“În așteptarea rezultatului cert al anchetei autorităților care cercetează acest caz cutremurător, Patriarhia Română îndeamnă pe toți preoții și credincioșii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinții și rudele îndurerate ale acesteia. Ne exprimăm speranța că acest caz va fi elucidat în cel mai scurt timp posibil de către autorități, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi conform legilor în vigoare. Totodată, ne îngrijorează numărul crescând al femeilor care devin victime ale violenţei şi ale traficului de persoane, fapt care degradează demnitatea umană şi pacea socială”, se arată în comunicatu transmis de Patriarhia Română.

Gheorghe Dincă cunoscut și după porecla „Popicu” a lucrat ca mecanic, iar de ceva vreme practica ilegal taximetria. Dincă este căsătorit, este tată a patru copii, toată familia lui locuind în Italia.