12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:07

Anchetatorii au descins din nou la studiourile Media Pro: 13 persoane urmează să fie audiate

spot_img

Nu mai puțin de 26 de percheziții au loc, marți, în București și în județul Ilfov, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani, care vizează trustul Media Pro

Media Pro

Sediul MediaPRO din Buftea și alte 66 de societăți comerciale, multe dintre ele fictive, sunt în vizorul polițiștilor și procurorilor bucureșteni care efectuează, marți, 26 de percheziții în București și în județul Ilfov pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Surse judiciare au precizat că anchetatorii au documentat activitatea infracțională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăți comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăți fantomă în scopul deducerii artificiale și ilicite a TVA-ului și impozitului pe profit. Valoarea serviciilor și a produselor achiziționate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

La acțiune participă 90 de polițiști și trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, totodată urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere.

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

R.D.