1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 12:59
No menu items!

Anchetată după ce ar fi înşelat 23 de persoane cu pachete turistice în Bulgaria

spot_img

hotel

O femeie din Sibiu, administrator de firmă, este cercetată pentru înşelăciune, după ce ar fi încasat peste 50.000 de euro de la 23 de persoane pentru a le oferi servicii turistice în Bulgaria, fără a plăti însă hotelurilor pe care aceştia le alegeau. Femeia a primit interdicţie de a părăsi judeţul.

Potrivit Poliției, administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu care oferea servicii turistice este cercetat penal sub control judiciar pentru infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au stabilit faptul că persoana bănuită, o femeie în vârstă de 38 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, în perioada 2012 – 2013, a indus în eroare 23 de părţi vătămate pretinzând sume de bani şi eliberând documente false privind contracte şi sejururi cu destinaţii turistice europene, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase şi prin folosirea de mijloace frauduloase cu ocazia contractării de către acestea a unor servicii turistice, servicii încasate şi neonorate, cauzând un prejudiciu în valoare de 48.231 euro şi 22.303 lei.

comunicat de presă

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat, că femeia le prezenta turiştilor, toţi din judeţul Sibiu, oferte pentru unităţi de cazare din Bulgaria, fără a plăti însă vreun ban hotelurilor sau pensiunilor pe care aceştia le alegeau.

Potrivit datelor oferite de poliţişti, din prejudiciul de peste 50.000 de euro s-a reuşit până în prezent recuperarea a 4.477 euro şi 13.121 lei.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentată Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventiva. Împotriva acesteia instanţa a dispus cercetarea în libertate şi luarea măsurii controlului judiciar, impunându-i mai multe obligaţii, printre care și interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Sibiu, fără încuviinţarea prealabilă a instanţei.

R.D.