21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:06
No menu items!

Anchetă pentru omor cu premeditare în cazul lui Maradona. Șapte persoane au fost reținute. Argentina este în șoc

spot_img

Veste teribilă pentru Argentina. Legendarul Diego Maradona ar fi fost omorât. O anchetă este în desfășurare și până acum șapte persoane din spitalul unde a fost internat și operat Maradona au fost reținute. La o lună după moartea lui Maradona, unul dintre fii lui a făcut o declarație din care reieșea că e sigur că tatăl lui a fost ucis. „Cine mi-a ucis tatăl va plăti”.

Şapte persoane au fost acuzate de „omor simplu cu premeditare” de către procurorii care anchetează moartea fostului fotbalist Diego Maradona, informează agenţia EFE.

Biroul procurorului general din oraşul San Isidro, de lângă Buenos Aires, a cerut judecătorului de caz, Orlando Diaz, să interzică inculpaţilor părăsirea Argentinei. Procesul acestora va începe pe 31 mai. Este vorba de infirmieri, medicul care a coordonat internarea lui Maradona când a fost operat pe creier și chiar medicul de familie al fostului mare sportiv.

Procurorii au dorit iniţial să-i acuze de presupus omor involuntar, dar în cele din urmă au decis să-i acuze de crimă cu premeditare, infracţiune pentru care pot primi pedepse de 8 până la 25 de ani de închisoare.

Raportul comisiei medicale, în care 11 experţi au evaluat circumstanţele morţii lui Maradona arartă că performanţa echipei sanitare care l-a asistat pe Maradona a fost „inadecvată, deficitară şi nesăbuită” şi a lăsat în voia sorţii starea de sănătate a pacientului.

Maradona a murit pe data de 25 noiembrie. Două săptămâni mai târziu, fiul lui a făcut o declarație șocant