32.5 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 14:39
No menu items!

Anchetă penală pentru mesajul violent antisemit primit de actrița Maia Morgenstern

spot_img

Artista a depus plângere penală sâmbătă seară, fiind audiată în legătură cu primirea unei scrisori de amenințare cu moartea pe e-mailul Teatrului de Stat Evreiesc. Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală  și a înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru continuare cercetărilor, după ce observat că mesajul a fost transmis de pe o adresă de IP falsă.  

Textul scrisorii de amenințare trimise pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat a fost publicat de actriță pe Facebook. Mesajul este semnat „din partea partidului AUR”, formațiune care neagă orice implicare și cere pedepsirea autorului.

„Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului”, este mesajul scurt postat pe Facebook de actrița Maia Morgenstern. Ea a publicat textul unei scrisori care conține amenințări cu moartea și jigniri ce nu pot fi reproduse, trimisă de pe adresa „Andrei Illarie”.

Scrisoarea este semnată „din partea partidului AUR”. Autorii mesajului amenință să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, cu toţi actorii de acolo.

Liderul formațiunii, George Simion, spune că este „o intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită”.