10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 19:35

Anchetă la Vrancea după răspunsul operatoarei 112: “Nu avem echipaje. La revedere!”

spot_img

Este anchetă la Poliția din Vrancea după ce o operatoare a închis telefonul în nas unei tinere care cerea ajutor. Operatoarea 112 i-a replicat tinerei că nu sunt echipaje,  i-a spus “La revedere!” și i-a închis telefonul. 

Tânăra reclama că a fost șicanată în trafic de mai mulți bărbați care au urmărit-o până acasă. La discuția cu operatoarea de la 112 ar fi asistat și tatăl fetei. 

Poliția din Vrancea s-a sesizat după ce discuția dintre tânără și operatoare  a apărut în spațiul public și a dispus o anchetă în acest sens. 

Redăm discuția difuzată de Realitateatv

Apelantă: Eu vă cred, dar nu pot să aştept două ore după un echipaj.

Dispecer: Nu avem încotro, domnişoară!

Dispecer: Există varianta să dureze o jumătate de oră, există varianta să dureze 2, 3 sau 4 ore, nu ştiu când vor termina.

Apelantă: Eu vă înţeleg. Şi dacă eu doresc acum să plec cu maşina şi domnul cu numărul de înmatriculare la fel mă va şicana şi mă va accidenta în trafic.

Dispecer: Eu vă recomand să staţi în condiţii de siguranţă pentru dumneavoastră până vor sosi colegii mei. Doamnă, eu vă cred, asta e recomandarea noastră. Nu avem cum. Vă înţeleg supărarea, dar nu avem…

Apelantă: Și cât timp ar trebui să aștept ca să pot pleca?

Dispecer: Habar nu am! Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Habar nu am! Doamnă… Domnișoară, să nu credeți că ei au altă treabă decât munca de poliție! Sunt la un caz unde cineva era amenințat cu un cuțit că este omorât. Adică trebuiau să fie acolo…

Apelantă: Toate echipajele?

Dispecer: Nu toate, doamnă. V-am dat exemplu doar de unul. Asta este legislația. La revedere!