19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:11
No menu items!

Anchetă la Craiova: Doi pacienți ai Spitalului Filantropia au murit, iar patru sunt în stare gravă în urma unor transfuzii

spot_img

Doi oameni au murit, iar patru sunt în stare gravă în urma unor transfuzii de sânge la Clinica de Hematologie din Craiova. Conducerea Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” Craiova a anunțat Poliția în legătură cu decesele suspecte.

Potrivit Antena 3, primul deces a survenit imediat după transfuzia de sânge.

Doctorul Nicolae Bacalbașa a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că poate fi vorba despre o simplă coincidență nefericită, însă a admis că acest caz ”seamănă” a fi rezultatul unei greșeli omenești.

Surse din interiorul spitalului spun că cei doi pacienți ar fi murit din cauza unui infarct, respectiv a unui stop cardiac. Este foarte posibil ca sângele transfuzat să fi fost păstrat în condiţii improprii, susțin aceleasi surse.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, a declarat că șase din cei 12 pacienți care au primit transfuzii de sânge în cursul zilei de vineri, au prezentat reacții adverse, pentru doi dintre ei acestea fiind fatale.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Amelia Barbu, a precizat că Secția 1 Poliție din Craiova a fost sesizată, sâmbătă, de conducerea Spitalului Municipal „Filantropia” cu privire la faptul că doi pacienţi ai spitalului ar fi decedat în condiţii suspecte în noapte de vineri spre sâmbătă. „Conform procedurii, poliţiştii de la Secţia 1 au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă. Cele două cadavre au fost depuse la morga spitalului şi urmează ca medicii legişti să se pronunţe cu privire la cauza decesului şi în funcţie de concluziile medicilor specialişti să se dispună în continuare cercetări de către procurorul care supraveghează cercetarea penală a Secţiei 1”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, citat de Agerpres.

O femeie de 81 de ani şi un bărbat de 67 de ani, ambii pacienţi ai Spitalului „Filantropia”, ar fi pacienţii decedaţi în urma transfuziilor care le-au fost făcute la spital. Corpurile neînsufleţite ale celor doi pacienţi au fost depuse la morga spitalului unde urmează să se efectueze necropsia.

R.D.