13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 12:03

Anchetă la Brigada de Poliție Rutieră. Directorul Maternității Giulești, bruscat și târât pe jos de polițiști. Reacția ministrului de interne

spot_img

Imagini șocante, care evidențiază abuzul comis de un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, au fost filmate duminică noapte și difuzate de Antena 3.  Directorul maternității Giulești a fost bruscat și târât pe jos de poliţişti, pentru că a refuzat să-i însoţească la maşină. 

Profesorul Ciprian Cristescu se afla cu soţia în maşină când au fost opriți de o echipă de poliţişti. 

Doamna, care se afla la volan, a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. 

Poliţiştii i-au cerut şi medicului Cristescu să se legitimeze, iar acesta a refuzat, motiv pentru care cei doi polițiști l-au bruscat și l-au târât pe jos pe medic până la mașina de poliție.

Ulterior, profesorul Cristescu a fost dus la secția de poliție și amendat cu 500 de lei, pentru că nu a vrut să se legitimeze.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a reacționat imediat și i-a somat pe șefii Poliției Române, prin ordin de ministru, să iasă cu explicații pentru situația creată la nivelul Brigăzii de Poliție Rutieră.

La scurt timp, Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat, într-un comunicat de presă, că șeful IGPR, Bogdan Despescu, a dispus un control la Brigada de Poliție Rutieră. În același comunicat, oficialii IGPR susțin, drept scuză, că “până la apariția în mass-media imaginilor, nu au fost sesizați cu privire la acest eveniment”.

În urma apariției în spațiul public a imaginilor în care doi polițiști au legitimat, noaptea trecută, un bărbat, în municipiul București și în urma discuțiilor cu ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan, șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de intervenție al polițiștilor, precum și cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Poliției Capitalei.

Facem precizarea că, până la apariția în mass-media imaginilor, nu am fost sesizați cu privire la acest eveniment.

Inspectoratul General al Poliției Române
comunicat de presă

R.D.