14.6 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 13:44

Anchetă la Brașov, după un mesaj Ro-Alert atipic: „Ursul băăă!”

spot_img

Un mesaj prin sistemul Ro- Alert, trimis locuitorilor din Brașov, prin care era semnalată prezenţa unui urs pe o stradă din oraş, a dus la declanșarea unei anchete. Și asta din cauza modul de adresare neobișnuit, mesajul începând cu ”Ursul, băăă!”.

„Ursul băăă! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, a fost mesajul primit de braşoveni.

Gluma nu a fost binevenită, pentru că judeţele Braşov şi Covasna sunt extrem de afectate de prezenţa urşilor, existând multe pagube materiale, dar şi victime omeneşti, astfel că reprezentanții Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov au anunțat că au declanșat o anchetă internă „ pentru a verifica modul de transmitere al mesajului”.

“Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adaugat cuvintele «ursul baaa». Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populaţia a înteles conţinutul si scopul preventiv al mesajului”, a transmis, marţi, ISU Brașov.

                                                                                                                    Adina Silav