10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 17:44
No menu items!

Ancheta în cazul avionului malaezian arată o depresurizare cauzată de explozia unei rachete

spot_img

Purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean de Securitate Naţională şi Apărare: Datele înregistratoarelor de bord indică faptul că prăbuşirea avionului a fost provocată de o depresurizare cauzată de schije de rachetă

avion ucraina prabusit

Decriptarea cutiilor negre ale avionului malaezian prăbuşit în Ucraina confirmă că tragedia s-a produs în urma unei depresurizări provocate de explozia unei rachete, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean de Securitate Naţională şi Apărare, citat de RIA Novosti.

Experţii comisiei responsabile cu elucidarea circumstanţelor prăbuşirii Boeingului 777 au informat că datele înregistratoarelor de bord indică faptul că prăbuşirea avionului a fost provocată de o depresurizare cauzată de schije de rachetă“, a afirmat purtătorul de cuvânt al SNBO, Andrei Lissenko, în cadrul unei conferinţe de presă.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova. Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.

Cutiile negre ale avionului au fost transmise experţilor de la Biroul britanic de anchetă privind accidentele aeriene (AAIB), pentru a fi decriptate.

D.M.