29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 11:38

Anchetă, după ce 14 angajați ai Ambulanței Olt au fost diagnosticați cu COVID-19

spot_img

UPDATE: Prefectura Olt a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 21 mai, a fost convocată o şedinţă de lucru a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pentru a stabili împrejurările şi măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecţie Covid-19 la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, relatează News.ro.

Prima îmbolnăvire în rândul ambulanțierilor din Olt a fost diagnosticată în data 18 mai.

În momentul confirmării probei, Direcţia de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajaţi. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv cu infecţia Covid-19 în data de 20 mai, iar astăzi au fost lucrate şi celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru două persoane”, se arată în comunicat.

Prefectura Olt a precizat că toţi angajaţii confirmaţi pozitiv au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sub supraveghere medicală şi tratament, cu stare generală bună.

Aceeași autoritate a confirmat că toate persoanele aflate în contact cu angajații infectați cu SARS-CoV-2 au fost izolate la domiciliu și urmau să fie identificați pacienții la care au avut loc interneții echipajele Ambulanței Olt, respectiv care dintre aceștia aveau diagnosticul de COVID-19. Prefectul județului a cerut Ministerului Sănătăţii să trimită Corpul de Control pentru a verifica activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, în contextul epidemiei.

Până la apariția noului focar de coronavirus, la nivelul județului Olt au fost declarate pozitive 53 de persoane. Dintre acestea 40 s-au vindecat, iar două, din păcate, au decedat.