10.8 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 11:30

Anchetă DNA cu iz de poliție politică. Procurorii lui Kovesi cer de la GIP relații despre un contract încheiat acum 11 ani

spot_img

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut, marți, de la o societate deținută de un partener al cunoscutului analist politic și președinte al Grupului de Investigații Politice (GIP), Mugur Ciuvică, documente referitoare la “relația comercială” avută cu o firmă a lui Dan Andronic cu 11 ani în urmă. Ancheta DNA are iz de poliție politică, Mugur Ciuvică fiind cunoscut ca un adversar al abuzurilor DNA. În plus, solicitarea DNA este cu atât mai dubioasă cu cât, potrivit legii, firmele sunt obligate să păstreze documente timp de maximum 5 ani de la încheierea/derularea unui contract. Dosarul în care a fost făcută cererea DNA a fost deschis cu trei ani în urmă, în 2015, iar, potrivit luju.ro, are același număr cu celebra cauză “EADS”. 

Într-o intervenție la Antena 3, Mugur Ciuvică a precizat că marți, în jurul orei 13.00, doi ofițeri de poliție judiciară s-au deplasat la sediul unei societati detinute de partenerul său, pentru a înmâna o adresă, semnată de procurorul șef al Secției a II-a din DNA, Marius Bulancea, și de procurorul George Adrian Matei.

Potrivit conținutului adresei datate 26 martie 2018, prezentate la Antena 3 în cadrul emisiunii “100 de minute” realizată de Alessandra Stoicescu, procurorii Bulancea și Matei cer documente referitoare la “relația comercială” dintre societatea SC D.A. Communication & Media SRL, deținută de Dan Andronic, și societatea deținută de partenerul lui Mugur Ciuvica, ca urmare a unui contract datat din perioada 2007-2008.

Procurorii Bulancea și Matei cer să primească, în termen de două zile, pâna la 29 martie 2018, orice fel de acte, documente de plata, contracte, facturi, documente care să ateste prestarea/livrarea serviciilor/bunurilor, fișe client/furnizor, în vedere continuării cercetarilor în dosarul nr. 245/P/2015. Cu alte cuvinte, subalternii lui Kovesi vor de la partenerul lui Mugur Ciuvică, în două zile, informatii despre un contract de acum 11 ani, într-un dosar penal deschis de DNA cu trei ani în urmă. 

Potrivit jurnaliștilor de la “Lumea Justiției”, dosarul în care partenerului lui Mugur Ciuvica i s-au solicitat  acte pentru continuarea anchetei penale este chiar dosarul “EADS”, ]nregistrat la DNA sub nr. 245/P/2015.

Mugur Ciuvică: “O interesează pe Kovesi monitorizările făcute de noi, pe care i le comunicam noi consultantului politic Dan Andronic? Eu cred că doamna Kovesi exagerează”

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, a dezvăluit cum au venit la ușa GIP ofițerii de poliție judiciară ai DNA și ce vizează de fapt adresa pe care au înmânat-o partenerului său. Ciuvică a arătat că prin adresa DNA, procurorii DNA Bulancea și Matei cer, de fapt, toate informațiile, monitorizările și analizele politice furnizate de GIP lui Dan Andronic, conform unui contract încheiat între cele două societăți:

“O interesează pe Kovesi monitorizări, analizele politice făcute de noi, pe care i le comunicam noi consultantului politic Dan Andronic? Eu cred că doamna Kovesi exagerează un pic”.

“Au venit doi ofițeri de poliție judiciară la firma unui coleg de-al meu (el este acționar și administrator) și au cerut documentele de acum 10 ani, până poimâine. Dosarul ar fi fost deschis de DNA în 2015. E vorba despre un contract pe care noi l-am avut acum 10 ani cu domnul Dan Andronic, mai exact cu firma D.A. Media Communication SRL. (…)Trebuie să precizez că e vorba de perioada de anti-băsism al lui Andronic. Respectivii polițiști au spus că e vorba de un dosar care ar viza firma lui Dan Andronic. Eu, în perioada aceea, i-am dat lui Andronic monitorizări de presă, analize. O interesează pe Kovesi analize politice și monitorizările pe care i le dădeam noi consultantului politic Dan Andronic? Cred că dna Kovesi exagerează un pic.”

Mugur Ciuvica a relatat și că în momentul în care ofițerii de poliție judiciară ai DNA au venit la sediul GIP, acesta nu a fost de față, însă, din ceea ce i-au povestit colegii, ofițerii de poliție au precizat că Mugur Ciuvică și partenerul său nu au nicio calitate în cauză: “Eu nu am fost de față, din ce mi-au descris colegii… nouă nu ne merge interfonul, ei au intrat în bloc, au sunat la ușă, colegul meu a vorbit cu ei, le-a zis că nu le permite accesul și au stat la ușă și ne-au spus în două cuvinte ce scrie în hârtie. Colegul meu a întrebat: dar noi în ce calitate suntem? Ei au zis în nicio calitate, dar vrem documentele”.

R.D.