13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 10:38

Anchetă de proporții în Bulgaria pentru înmatriculări de mașini cu acte false

spot_img

O rețea de falsificatori de documente necesare înmatriculării mașinilor în Bulgaria este anchetată de autoritățile de la Sofia, mai multe persoane fiind anchetate și numeroase percheziții având loc.

Procurorii bulgari au inculpat nouă membri ai unei bande infracționale care contrafăcea documente necesare înmatriculării autovehiculelor, ce erau apoi vândute unor cetățeni români, informează marți agenția BTA. Pe baza acestor documente contrafăcute, românii își înmatriculau autovehiculele în Bulgaria.

Gruparea, care acționa din ianuarie 2015, falsifica documente de înmatriculare și cărți tehnice, polițe de asigurare și cărți verzi pentru Uniunea Europeană, acestea din urmă fiind vândute unor cetățeni din state baltice.

Cei nouă au fost arestați în cadrul unei operațiuni desfășurate de poliție în cinci orașe din Bulgaria, inclusiv în capitala Sofia. La perchezițiile efectuate în locuințele și birourile membrilor grupării au mai fost găsite bancnote euro și timbre de accizare contrafăcute. Autoritățile evaluează daunelor aduse bugetului de grupul infracțional.

Emanuel Stan