6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:44

Anchetă criminalistică la ATI Matei Balș. Cauza posibilă a incendiului. Primele imagini

Procurorii criminaliști de la Parchetul Capitalei au preluat investigațiile în cazul incendiului care a izbucni, vineri dimineața, într-un salon de Terapie Intensivă de la spitalul Matei Balș din Capitală. Rudele mai multor pacienți așteaptă la poarta spitalului pentru a afla rezultatele indentificării pe care specialiștii de la medicină legală o vor face la fața locului. Niciun cadru medical nu a avut de suferit în incendiu, o cauză probabilă a declanșării flăcărilor fiind, conform unor surse Antena 3, o aerotermă.

Un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și infracțiuni la protecția muncii a fost deschis la Parchetul Judecătoriei Sector 2, dar preluat rapid de criminaliști. Trei procurori au venit pentru a face ancheta la fața locului și pentru a strânge informațiile cele mai importante pentru dosar.

Reporterii Antena 3 de la fața locului au explicat că în salonul afectat de incendiu nu existau camere de supraveghere, dar sunt ridicate de procurori și polițiști imaginile din toat ezonele relevante. O altă sursă de informații, care va fi suprapusă cu declarațiile eventualilor martori, o reprezintă llista cu toți pacienții internați în spital, nu doar cei de la terapie intensivă.

Sursele Antena 3 afirmă că o cauză posibilă a incediului ar fi o aerotermă, dar investigațiile sunt abia la început.

Intervenția pompierilor a fost rapidă, conform primelor date. Au fost folosite pentru stingerea incendiului 4 autoscări, 4 autospeciale, 4 echipaje de edescarcerare si 10 microbuze de transport persoane, plus 24 de mașini pentru stingere.