9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:04
No menu items!

Ancheta în cazul accidentului în care a murit Dan Condrea, preluată de Parchetul General

spot_img

Parchetul General va prelua, luni dimineață, ancheta privind accidentul rutier în care și-ar fi pierdut viața patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.

Surse judiciare au precizat că un procuror de la Parchetul Buftea a condus, duminică seara, cercetarea la fața locului, iar anchetatorii au ridicat probe. Dosarul va fi preluat de procurorul care investighează și cazul dezinfectanților diluați din spitale, în care a fost pusă sub acuzare compania Hexi Pharma.

“Dosarul va fi preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub coordonarea domnului procuror Romulus Varga. Un procuror de la parchetul local s-a deplasat la faţa locului pentru a participa la cercetări. Autoturismul a fost ridicat şi dus la sediul IPJ Ilfov. Toate probele ridicate de la faţa locului au fost conservate”, a declarat Procurorul General, Augustin Lazăr, pentru Mediafax.

Potrivit unei declarații făcute de un martor la fața locului, mașina în care s-ar fi aflat Condrea mergea cu o viteză de aproximativ 150 de kilometri pe oră.

De asemenea, doi martori în cazul accidentului au fost audiați duminică seara de polițiști.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, Claudia Burada, mașina implicată în accident a fost sigilată și urmează să fie supusă unei expertize. Purtătorul de cuvânt a susținut că accidentul s-a produs pe drumul dinspre Corbeanca spre Buftea. Șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara părții carosabile, iar pe șosea polițiștii nu au găsit urme de frânare.

R.D.