3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:30
No menu items!

Anchetă la un centru pentru copii cu dizabilităţi, unde o fată de 13 ani ar fi fost violată

spot_img

Anchetă la un centru pentru copii cu dizabilităţi
foto: adevarul.ro

  • UPDATE

Instructorul de la un centru pentru copii cu dizabilităţi din Buzău acuzat de o fată de 13 ani că ar fi abuzat-o sexual a fost suspendat pe perioada anchetei, iar şeful centrului a fost demis. 

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău, Alina Bădulescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că instructorul de educaţie  – asupra căruia planează suspiciunea de abuz sexual asupra unei minore din centrul de plasament în care acesta lucrează  – are 33 de ani, lucrează în instituţie din anul 2005 şi niciodată nu a existat o plângere împotriva sa. Ea a precizat că s-a decis suspendarea contractului de muncă al instructorului, deşi la acest moment nu există probe împotriva acestuia.

“Cazul ne-a fost semnalat de Centrul rezidenţial pentru copilul cu deficienţe de vedere. În cursul zilei de joi am primit o informare de la şeful de centru despre o suspiciune de abuz sexual la o minoră de 13 ani de către un angajat al centrului. E vorba despre un instructor de educaţie. Am dispus de urgenţă îndepărtarea angajatului de copiii aflaţi în grija lui, am trimis un psiholog şi un consilier pentru a evalua situaţia, iar copila a fost supusă unei evaluări psihologice pentru a vedea dacă se confirmă. Apoi, am sesizat Poliţia şi am dispus suspendarea contractului de muncă”, a declarat directorul DGASPC Buzău, Alina Bădulescu.

Ea a precizat că fata, care are probleme de vedere, ar fi reclamat că ar fi fost mângâiată de către instructor în dormitorul său, în timp ce părinţii acesteia au reclamat că adolescenta ar fi fost violată, însă fapta nu ar fi confirmată nici de colegele de cameră ale minorei şi nici de personalul centrului.

Alina Bădulescu a mai precizat că, după acest scandal, au fost extinse cercetările la acest centru, iar şeful instituţiei a fost demis, după ce au fost descoperite mai multe nereguli în ceea ce priveşte situaţia copiilor din centru.

Poliţiştii au declanşat o anchetă la un centru pentru copii cu dizabilităţi din Buzău, după ce o fată în vârstă de 13 ani instituţionalizată acolo a reclamat că ar fi fost violată de un instructor de educaţie fizică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar-şef Florina Crucianu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a sesizat Poliţia municipiului, vineri după-amiază, despre un abuz sexual asupra unei minore instituţionalizate într-un centru pentru copii cu dizabilităţi. Fata care ar fi fost abuzată are 13 ani și provine din judeţul Vrancea.

Primele date furnizate de anchetatori arată că adolescenta ar fi fost violată de un instructor de educaţie fizică din cadrul centrului, iar în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru viol, cercetările fiind în faza actelor premergătoare.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cazul ar fi ieşit la iveală săptămâna trecută, când adolescenta a fost supusă unei evaluări psihologice, după ce cadrele didactice de la centru au sesizat o schimbare de comportament. Astfel, a ieşit la iveală faptul că fata şi instructorul de educaţie fizică ar fi avut relaţii sexuale.

Centrul pentru copii cu dizabilităţi în care a avut loc incidentul se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, instituţie ai cărei reprezentanţi au anunţat că vor susţine, luni, o conferinţă de presă pe această temă.

R.D.