25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:11
No menu items!

Anchetă la Spitalul Floreasca, după ce o infirmieră s-a fotografiat în patul pacientului Gabriel Cotabiță

spot_img

O infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiţă, când acesta era în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală

media_143678597336854700

Angajatei spitalului i-a fost suspendat contractul de muncă, iar conducerea unității sanitare a demarat o anchetă a comisiei disciplinare.

În urma informaţiilor apărute în presă, referitor la pacientul Gabriel Cotabiţă, conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii disciplinare în conformitate cu prevederile Codului Muncii.

comunicat Spitalul Floreasca

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.

Angajata spitalului este personal de îngrijire, nu medico-sanitar, și lucrează la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Fotografia arată că femeia este lungită pe patul lui Gabriel Cotabiță, pe care îl îmbrățișează. Gabriel Cotabiţă a fost internat la Spitalul Floreasca din 8 mai până în 16 iunie, data la care a fost transferat la Spitalul Elias, pentru recuperare.