4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:45
No menu items!

Anchetă la Maternitatea Botoşani, după un presupus caz de malpraxis

spot_img

Verificările se desfăşoară în condiţiile în care o femeie însărcinată a fost operată de trei ori în mai puţin de 12 ore

spital

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoşani,  Corneliu Mihai, a dispus luni constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie a unității medicale.

Comisia de anchetă a fost înfiinţată după ce vinerea trecută o femeie de 35 de ani, care a fost internată pentru a naşte pe cale naturală, a fost operată de trei ori în mai puţin de 12 ore.

Pacienta din comuna Ungureni se afla la a doua sarcină, iar vineri dimineaţă a ajuns la maternitate pentru a naşte. Iniţial, medicii i-au recomandat femeii să nască pe cale naturală, însă, când şi-au dat seama că situaţia se complică, au decis efectuarea unei intervenţii chirurgicale.

După ce a născut prin cezariană, femeia a avut hemoragie, fiind operată pentru a doua oară în maternitate. La câteva ore, pentru că starea de sănătate se înrăutăţea, mama de 35 de ani a fost transferată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde a mai suferit o intervenţie chirurgicală. A doua zi, copilul femeii a decedat în maternitate.

Soţul victimei a anunţat că va sesiza atât Colegiul Medicilor, cât şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani.