3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 19:00
No menu items!

Anchetă internă la DNA în dosarul lui Ioan Oltean

spot_img

O anchetă internă ar urma să fie derulată la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), cu privire la scurgerile de informaţii în dosarul penal al preşedintelui PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean.

Verificările sunt dispuse de noua conducere a DNA, în ancheta în care Ioan Oltean este urmărit penal sub acuzaţia de favorizare a infractorului, în legătură cu fapte de corupţie. Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni că doreşte să iniţieze această anchetă internă pentru a stabili modul în care fostul secretar general al PDL a fost informat, anul trecut, cu privire la percheziţiile ce vor avea loc la Consiliul Judeţean Bistriţa.

Oltean s-a prezentat, la finele săptămânii trecute la DNA pentru a afla acuzaţiile ce i se aduc în acest caz. Procurorii susţin că Ioan Oltean şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea –  în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Bistriţa-Năsăud, de vicepreşedinte timp de zece ani, respectiv secretar general în ultimii doi ani ai aceluiaşi partid – asupra conducerii Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, precum şi asupra unor înalţi demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Turismului şi Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitaţiilor către anumite firme, sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile PDL.

De asemenea, susţin procurorii anticorupţie, există indicii certe cu privire la săvârşirea de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupţie, în sensul că în seara de 22 martie 2012, cu o zi înainte de percheziţiile DNA derulate la CJ Bistriţa, Ioan Oltean ar fi avertizat două persoane cu privire la acţiunile DNA, atât de la domiciliile acestora, cât şi de la sediul Consiliului Judeţean.

FOTO Liviu Untaru