9.5 C
București
luni, 10 mai 2021 - 7:46

ANCHETĂ în cazul unei asistente de la Ambulanţă, care nu i-a acordat prim-ajutor unui turist

Bărbatul căruia nu i-a fost acordat ajutorul a murit ulterior, la spital

ambulanta

O asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa a demisionat, luni, după ce în cazul său a fost declanşată o anchetă şi s-a stabilit că nu i-a acordat primul ajutor unui bărbat căruia i s-a făcut rău în staţiunea Mamaia şi care, ulterior, a murit la spital.

Unui bărbat în vârstă de 62 de ani, din Vrancea, i s-a făcut rău sâmbătă, în centrul staţiunii Mamaia, iar cei prezenţi au chemat Ambulanţa. La faţa locului a ajuns un echipaj fără medic, doar cu asistentă medicală. Câţiva martori au imortalizat scena cu telefoanele mobile, aceştia arătând în inregistrare că asistenta nu i-a acordat primul ajutor bărbatului respectiv.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Vasile Popescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că a analizat acest incident, a stat de vorbă cu asistenta respectivă, apoi conducerea instituţiei a decis să-i desfacă acesteia contractul de muncă. În cele din urmă, femeia a demisionat. În urma anchetei, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au constatat că asistenta nu şi-a îndeplinit atribuţiile şi nu a urmat procedurile în acel caz.

Asistenta nu a urmat procedurile pe care trebuia să le urmeze. Ea a spus că cineva din mulţime i-a spus că bărbatul respectiv era mort de o oră, dar nu trebuia să se ia după acele afirmaţii, trebuia să verifice starea pacientului, lucru pe care ea nu l-a făcut. Abaterea sa este inacceptabilă şi luni a fost luată decizia de a i se desface contractul de muncă. Atunci când asistenta a auzit acest lucru, şi-a depus demisia.

Vasile Popescu
director, Serviciul Județean de Ambulanță Constanța

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă a precizat că ulterior, probabil la presiunea mulţimii, asistenta a cerut un alt echipaj de intervenţie, la faţa locului ajungând o autospecială SMURD, cu medic şi asistentă. Cadrele medicale sosite în zonă au început manevrele de resuscitare pentru bărbatul respectiv, reuşind să-l aducă la viaţă, apoi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constaţa, unde a murit la scurt timp.

Vasile Popescu a mai spus că ambulanţa care a ajuns prima la solicitare avea echipamentele necesare pentru a interveni, doar că asistenta nu a făcut acest lucru. Ea era angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă de aproape trei ani.

Lucian Mera