26.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 3:41
No menu items!

Anchetă a Ministerului Sănătății la Spitalul Judeţean Ploieşti, după ce un medic ar fi acuzat cazuri de malpraxis

spot_img

Ministrul sănătăţii a dispus începerea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, după ce în presa locală a fost publicată o scrisoare atribuită unui medic chirurg de la unitatea spitalicească respectivă care acuză lipsurile cu care se confruntă spitalul şi dezinteresul autorităţilor.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ministerul Sănătăţii (MS), ministrul Eugen Nicolăescu a dispus declanşarea unei anchete la SJU Ploieşti, „ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la declaraţiile unui medic primar chirurgie generală”.

Echipa de control va fi formată din membri ai Corpului de Control al ministrului sănătăţii şi din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Un ziar local din judeţul Prahova a publicat, săptămâna trecută, un articol în care apar mai multe pasaje dintr-o scrisoare atribuită medicului chirurg Dan Oprea de la SJU Ploieşti. Scrisoarea ar fi fost trimisă redacţiei ziarului respectiv.

Conform celor publicate de ziarul local, chirurgul Dan Oprea susţine că SJU Ploieşti este „umilit, abandonat de toţi” şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite „de zeci de ori”, iar alte dotări sunt „de pe vremea lui Pazvante”.

„Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îţi vine să urli când zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior… lucrări care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu ştiu, nu se leagă nimic. Toată lumea este liniştită! Există un vinovat de serviciu…MEDICUL!!! Ăsta trebuie să-şi asume răspunderea. A jurat, nu?”, se arată în scrisoarea publicată în presa locală şi atribuită chirurgului Dan Oprea.

De la publicarea articolului în prea locală şi până în prezent conducerea SJU Ploieşti şi cea a Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care administrează spitalul, nu au făcut declaraţii pe această temă.

Contactat telefonic, preşedintele Consiliului de Administraţie al SJU Ploieşti, medicul Mirela Neagu, care este şi consilier personal pe probleme de sănătate al şefului CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, după ce a citit articolul respectiv, l-a sunat pe directorul medical al spitalului, Florin Puşcariu, care este chirurg, şi a cerut un punct de vedere al unităţii în legătură cu acel articol, dar nu a primit un răspuns.

Lucian Mera